Lukaku bereidt Koeman voor op monstertransfer: 'Wat kon ik dan doen?'

Lukaku bereidt Koeman voor op monstertransfer: 'Wat kon ik dan doen?'

07-12-2016 08:17
3

Romelu Lukaku sluit niet uit dat hij in de nabije toekomst Everton verlaat. De spits stond al dicht bij een transfer, maar hij bleef uiteindelijk in Liverpool. De Belg staat echter open voor een nieuw avontuur en bereidt zijn manager Ronald Koeman dan ook voor.

Afgelopen zomer werd Lukaku aan een lange rij met clubs gelinkt. Dacht hij zelf ook aan een vertrek? "Ja en nee", legt hij uit in Sport/Voetbalmagazine. "De club was net verkocht en ik verwachtte dat de nieuwe eigenaars me zouden willen verkopen." Onder andere Chelsea, Manchester United en Juventus toonden interesse. "Eén welbepaalde club wilde me echt, maar de nieuwe eigenaars maakten me duidelijk dat ze me niet wilden laten vertrekken. Wat kon ik dan doen?"

Wedden

Meer odds

De vraag lijkt niet zozeer of Lukaku vertrekt, maar wanneer. En tegen welk bedrag, want verwacht wordt dat het op een monstertransfer uitdraait. Lukaku sluit niet uit dat hij ooit andere oorden dan Engeland opzoekt. "Ik zou graag andere competities ontdekken. Ik zeg niet nee tegen de Serie A, La Liga, de Ligue 1 of de Bundesliga, maar vooraleer het zo ver is moet aan verschillende voorwaarden voldaan worden. Eén ervan is dat er een trainer aan de slag is die in mij gelooft. Het dient tot niets om ergens te tekenen en dan ter plaatse vast te stellen dat het systeem me niet ligt."