Lens aanbevolen bij Nederlandse topclub: Transfer was gewoon niet haalbaar

Lens aanbevolen bij Nederlandse topclub: "Transfer was gewoon niet haalbaar"

07-12-2016 14:53
4

Jeremain Lens werd vorig seizoen nog door Dick Advocaat genoemd als mogelijke versterking voor Feyenoord. Uiteindelijk kwam het niet tot een deal met Sunderland.

"Die transfer was gewoon niet haalbaar", vertelt de speler in het Algemeen Dagblad. Met Advocaat heeft hij een goede band. "Onder zijn leiding zijn mijn statistieken altijd goed. Via onze gezamenlijke periode bij AZ dwong ik een transfer af naar PSV. Via onze tijd bij PSV kon ik naar Dinamo Kiev. En uiteindelijk heeft hij mij naar Sunderland en Fenerbahçe gehaald."

Op dat moment was Sam Allardyce al weg. Maar goed ook, want hij had zomaar aan de transfer van Lens kunnen verdienen. Om een soortgelijke reden werd Big Sam ontslagen als bondscoach van Engeland. "Mensen vertelden mij dat ik ook zo'n typisch geval zou zijn, dat ik op de lijst was komen te staan van spelers die verkocht moesten worden waardoor hij weer wat geld in zijn zakken zou steken", aldus Lens.

"Het is allemaal niet zo ver gekomen, Allardyce was al weg voordat ik zou vertrekken bij Sunderland. En mijn stap naar Fenerbahçe is op een keurige manier tot stand gekomen. Ik vertel het ook niet om een schop na te geven aan Sunderland."