Vermoedelijke opstelling Ajax: defensie op de schop, veel jonkies

Vermoedelijke opstelling Ajax: defensie op de schop, veel jonkies

08-12-2016 07:30
11

Ajax-trainer Peter Bosz kiest tegen Standard Luik in de Europa League weer voor een flink gewijzigde basisopstelling. De Amsterdammers zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Bosz kiest in de defensie wederom voor Kenny Tete en Matthijs de Ligt. Ook Jaïro Riedewald en Mitchell Dijks staan in de basis.

Dat voorspelt De Telegraaf. Bosz kiest volgens de ochtendkrant voor een compleet nieuwe defensie. Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever en Daley Sinkgraven krijgen rust. Op het middenveld kiest de keuzeheer voor Davy Klaassen, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Lasse Schöne en Hakim Ziyech hoeven even niet mee te doen.

Anwar El Ghazi krijgt tegen de Belgen van Bosz de kans om zich weer te laten zien. De aanvaller maakte afgelopen zondag tegen FC Groningen (2-0) zijn rentree, nadat hij in november om disciplinaire redenen werd teruggezet naar Jong Ajax. El Ghazi wordt in de aanval geassisteerd door Mateo Cassierra en Vaclav Cerny. Standard - Ajax begint donderdag om 21.05 uur.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens De Telegraaf: Onana, Tete, De Ligt, Riedewald, Mitchell Dijks, Klaassen, Van de Beek, Nouri, El Ghazi, Cassierra, Cerny