Suarez hielp ex-Ajacied aan nieuwe club: 'Je spreekt met Luis Suarez'

Suarez hielp ex-Ajacied aan nieuwe club: 'Je spreekt met Luis Suarez'

08-12-2016 09:35
7

Luis Suarez heeft zijn landgenoot Nicolas Lodeiro aan zijn nieuwe club Seattle Sounders geholpen. Dat vertelt Garth Lagerwey, algemeen manager en technisch directeur van Seattle Sounders. De ster van FC Barcelona, evenals Lodeiro een ex-Ajacied, bemiddelde vanwege de taalbarrière.

Suarez en Lodeiro waren afgelopen zomer met Uruguay aanwezig op de Copa America en daar werd Lodeiro gebeld door Lagerwey. Hij kon van Boca Juniors overstappen naar Seattle Sounders. "Het was grappig. Nico en ik waren al langer in gesprek met elkaar", vertelde Lagerwey aan MLS Soccer. "Eigenlijk is het Engels van Lodeiro best aardig, maar hij vond het niet prettig om aan de telefoon te praten."

De technische man van de Amerikanen weet wat er speelde. "Je ziet dan geen lichaamstaal, dat is lastig voor hem. Daar raakte hij gefrustreerd door. Daarom gaf hij de telefoon aan Suarez. Hij zei: 'Je spreekt met Luis Suarez, hoe gaat het met u?' Nota bene Suarez was onze tolk." Uiteindelijk kwam de transfer rond, mede door de bemiddeling van Suarez.