Update: VfL Wolfsburg zet stoorzender Draxler uit de selectie

Update: VfL Wolfsburg zet stoorzender Draxler uit de selectie

09-12-2016 21:18
5

Bayern München-trainer Carlo Ancelotti heeft vrijdag zijn interesse in Julian Draxler kenbaar gemaakt. Of het tot een transfer gaat komen wilde de Italiaan niet zeggen.

Draxler speelt bij VfL Wolfsburg en wil bij die club weg, zo liet hij afgelopen zomer al weten. "Draxler is een zeer interessante speler. Punt", zei Bayern-trainer Ancelotti vrijdag op de persconferentie. "Hij kan in ieder elftal spelen. Maar ons team is op dit moment compleet."

Een winterse komst van Draxler naar Bayern zal dus niet plaats gaan vinden, maar in de zomer is een transfer zeker niet uitgesloten. Volgens de laatste berichten mag Draxler dan voor vijftig miljoen euro vertrekken. Ancelotti staat komend weekend overigens lijnrecht tegen Wolfsburg, dat dit seizoen zeer teleurstellend presteert. "Een zeldzame situatie, als je de ranglijst met hun kwaliteiten vergelijkt", zegt Ancelotti. Ze hebben bijzondere kwaliteiten en ik verwacht een zware wedstrijd."

Update 21.18 uur: Draxler komt zaterdag niet in actie tegen Bayern München. De aanvallende middenvelder is uit de selectie gezet door zijn werkgever. Afgelopen week werd Draxler uitgefloten door fans van zijn eigen club. Kort na die wedstrijd maakte de international bekend dat hij in de winterstop wil vertrekken. Trainer Valérien Ismaël is hem voorlopig even beu. Onder meer Arsenal en Paris Saint-Germain zouden in de markt zijn voor de oud-speler van Schalke 04. Wolfsburg betaalde medio 2015 zo'n 37 miljoen euro voor Draxler.