Ajax en Bosz bevestigen aanstaande transfer: Hebben elkaar de hand geschud

Ajax en Bosz bevestigen aanstaande transfer: "Hebben elkaar de hand geschud"

10-12-2016 18:08
25

Riechedly Bazoer heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax waarschijnlijk gespeeld. Via de officiële kanalen meldt de Amsterdamse club zaterdag dat de middenvelder voor de winterstop niet meer in actie komt. Bazoer lijkt onderweg te zijn naar VfL Wolfsburg. 

"Riechedly en ik hebben vanmiddag een goed gesprek gehad. Hij meldde dat zijn transfer in een afrondende fase zit", legt Ajax-trainer Peter Bosz uit op de website van Ajax. "En dat begreep ik ook van Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.). Wij spelen de komende acht dagen drie heel belangrijke wedstrijden. Tussendoor staan drie hersteltrainingen en twee tactische trainingen gepland. Dat zijn voor hem geen trainingen waar hij iets aan heeft met het oog op een nieuwe club."

"Ik wil die trainingen werken met spelers die gefocust zijn op onze komende tegenstander. Om die reden hebben we hem vrij gegeven voor deze laatste week", vervolgt de oefenmeester. "We hebben elkaar de hand geschud en zijn op een goede manier uit elkaar gegaan."

Ajax meldt verder dat 'over het naderende vertrek van Bazoer mededelingen worden gedaan zodra de clubs en de speler de transfer formeel hebben afgerond'. De Telegraaf meldde eerder vandaag dat Ajax waarschijnlijk zo'n twaalf miljoen euro ontvangt voor de middenvelder.