Ongeïnspireerd PSV wint dankzij De Jong zeer moeizaam van hekkensluiter

10-12-2016 21:36
33

PSV heeft na twee opeenvolgende gelijke spelen weer een driepunter bemachtigd. De Eindhovenaren klopten Go Ahead Eagles in eigen huis door een doelpunt van Siem de Jong: 1-0.

De beginfase van de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Go Ahead. Eigenlijk stond alleen Jeroen Zoet op de helft van PSV geposteerd en waren de overige 21 spelers te vinden aan de andere kant. Het spel was niet heel spectaculair, al creëerde PSV enkele kansen. De doelpogingen kwamen met name vanuit de tweede lijn via Davy Pröpper en Luciano Narsingh.

PSV kreeg voor rust via Bart Ramselaar echter de beste kans op de openingstreffer. Hij werd gevonden door Luciano Narsingh, die in de basis begon, maar schoot op de paal. In de rebound mikte de eveneens startende Gaston Pereiro naast. Vlak voordat PSV de kleedkamers opzocht voor de rust was Luuk de Jong dichtij. Hij tikte een kopbal van de spits naast.

Siem de Jong doet het
Siem de Jong werd voor het treffen met de Deventer club gepasseerd door trainer Phillip Cocu en mocht na de pauze invallen. In de tweede helft liet PSV weinig zien, begon het publiek 'Voetballen, voetballen' te scanderen en greep Cocu in. Hij wisselde Narsingh en bracht Steven Bergwijn. Ook Pereiro ging eruit, Siem de Jong verving hem. Vier minuten na zijn invalbeurt was het dan eindelijk raak.

De oudste van de broertjes De Jong tikte binnen na een pass van Joshua Brenet: 1-0. De back van PSV voorkwam aan de andere kant een honderd procent kans van Darren Maatsen. Zo pakte PSV een minieme zege: 1-0. Volgende week zondag wacht de kraker tegen Ajax, een zeer belangrijke pot voor de ploeg van Cocu.