In het kort: Advocaat raakt achterop in Turkije, Mahrez beste van Afrika

In het kort: Advocaat raakt achterop in Turkije, Mahrez beste van Afrika

12-12-2016 22:14
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Roma wint topper van Milan
AS Roma heeft maandagavond de aanval van AC Milan op de tweede plek in de Serie A afgeslagen. Radja Nainggolan was de gevierde man met de enige treffer in de tweede helft, nadat Milan voor rust een penalty had gemist via Mbaye Niang. Kevin Strootman speelde negentig minuten voor Roma. Fiorentina won in eigen huis met 2-1 van Sassuolo door twee doelpunten van Nikola Kalinic.

Fenerbahçe raakt achterop
Fenerbahçe heeft maandagavond slechte zaken gedaan in de Süper Lig. De ploeg van trainer Dick Advocaat ging onderuit bij middenmoter Antalyaspor: 1-0. Yekta Kurtulus maakte de enige treffer. Door de nederlaag blijft de achterstand op koplopers Basaksehir en Besiktas zeven punten. Galatasaray staat op vier punten. Robin van Persie en Gregory van der Wiel ontbraken bij Fener, terwijl Jeremain Lens in de basis begon. Een rake omhaal van Moussa Sow werd afgekeurd.

Mahrez beste van Afrika
Riyad Mahrez is door de BBC uitgeroepen tot beste Afrikaans voetballer van 2016. De Algerijnse ster van Leicester City kreeg de voorkeur boven onder meer Pierre-Emerick Aubameyang, Andre Ayew, Sadio Mane en Yaya Toure. Mahrez (25) is dolblij met de individuele prijs. "Dit betekent heel veel voor mij. Het is iets heel groots voor Afrikaanse spelers, dus ik ben erg blij, erg trots.

Halfvolle Kuip verwacht tegen ADO Den Haag
De verwachting is dat De Kuip deze week maar voor de helft gevuld zal zijn tijdens de bekerclash tussen Feyenoord en ADO Den Haag. Heel veel kaarten zijn nog niet verkocht door de Eredivisie-koploper. Dat is met name een tegenvaller voor de gasten: een volle Kuip levert een bezoekende club - door de gedeelde recettes vanaf de achtste finales van het bekertoernooi - normaal gesproken tonnen op. ADO had een dergelijke financiële meevaller goed kunnen gebruiken. Willem II kreeg vorig seizoen ruim 250.000 euro op de rekening bijgeschreven uit Rotterdam-Zuid.

Primeur voor Kuipers
Topscheidsrechter Björn Kuipers is dinsdagavond videoscheidsrechter tijdens het KNVB Bekerduel tussen FC Volendam en VVSB. Dat meldt de KNVB maandag. Het is voor de arbiter de eerste keer in de videowagen. Bij PEC Zwolle- FC Utrecht, dat een dag later wordt gespeeld, bekijkt Kevin Blom de wedstrijd via een beeldscherm, terwijl Jochem Kamphuis is aangesteld voor de bekerclash tussen SC Cambuur en Ajax op donderdag.