Eredivisie-rentree lonkt voor Overtoom: kans op contract bij laagvlieger

Eredivisie-rentree lonkt voor Overtoom: kans op contract bij laagvlieger

12-12-2016 16:47
9

Willie Overtoom krijgt de kans om bij Go Ahead Eagles een contract te verdienen. Via de officiële kanalen maakt Go Ahead maandagmiddag bekend dat Overtoom vanaf dinsdag als proefspeler aansluit bij de selectie. 

De dertigjarige middenvelder gaat de hele week meetrainen met de ploeg van trainer Hans de Koning. Overtoom zit al enige tijd zonder club. Tot begin 2016 was hij actief in Qatar. Daar liep zijn contract af. De rechtspoot besloot niet te verlengen, maar omdat hij tot 2017 nog staat ingeschreven bij de voetbalbond van Qatar, kan hij pas vanaf 1 januari aan een nieuw voetbalavontuur beginnen. 

Overtoom begon zijn loopbaan bij AZ en brak door bij Heracles Almelo, waar hij tussen 2008 en 2013 furore maakte. In die periode debuteerde de vrijetrappenspecialist zelfs in de nationale ploeg van Kameroen. AZ lijfde hem in 2013 in, maar zijn rentree in Alkmaar mislukte. Ook een uitstapje bij het Belgische Zulte Waregem liep op niets uit. Nu kan hij bij hekkensluiter Go Ahead dus weer terugkeren in de Eredivisie. 

Lees ook: 'Ik ga sowieso vanaf 1 januari weer aan de bak, er lopen wel wat dingen'