Update: Conte hint naar bizarre Oscar-transfer: 'Situatie wordt duidelijk'

Update: Conte hint naar bizarre Oscar-transfer: 'Situatie wordt duidelijk'

14-12-2016 23:42
7

Oscar bevestigt dat hij op het punt staat om voor een bizar bedrag naar China te trekken. Shanghai SIPG betaalt 72 miljoen euro voor de Braziliaanse middenvelder van Chelsea.

"Het hangt alleen nog van een paar bureaucratische details af. Het is voor 90 procent rond", zegt Oscar tegen het Braziliaanse Sportv. Een transfer naar Shanghai zou een hereniging van de Braziliaan met voormalig Chelsea-manager André Villas-Boas betekenen. De Portugees is nu hoofdcoach bij de Chinese club.

Voor Chelsea is de verkoop van Oscar een werelddeal. Zelf betaalde de club in 2012 dertig miljoen euro aan Internacional voor de middenvelder. Dit seizoen begon hij als basisspeler met vijf basisplaatsen in de eerste vijf Premier League-wedstrijden. Sinds september kreeg Oscar echter nog maar vier keer speeltijd. De spelmaker kwam in ruim vier jaar bij Chelsea tot 202 wedstrijden en 38 doelpunten. Hij won de Premier League, Europa League en League Cup met de Londenaren.

Update 23:42 uur: Chelsea-manager Antonio Conte heeft kort na de wedstrijd tegen Sunderland (0-1 winst) bevestigd dat er wat gaande is rond Oscar. Met een veelzeggende glimlach liet de coach op de persconferentie weten dat 'de situatie rondom Oscar in de komende dagen duidelijker wordt.' Niets lijkt dan ook nog een transfer naar China in de weg te staan voor de spelmaker.