VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

20-12-2016 12:00
40

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de rechtsbacks. 

Voor de positie van rechtsback hebben wij vijf namen genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht kunnen de stemmen worden uitgebracht. De vijf genomineerden zijn:

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Kilometervreter Karsdorp beleeft een fantastisch seizoen: winterkampioen met Feyenoord, genoemd bij tal van Europese topclubs en een debuut in het Nederlands elftal. Als de 21-jarige vleugelverdediger deze lijn doortrekt, staat hem een fantastische toekomst te wachten. 

Giovanni Troupée (FC Utrecht)
De jeugdacademie van FC Utrecht heeft de laatste jaren tal van talenten voortgebracht. De achttienjarige Troupée - explosief, drang naar voren, sterk aan de bal - is dit seizoen definitief doorgebroken. Hij deed zestien keer mee in de Eredivisie en scoorde bovendien al twee keer. 

Santiago Arias (PSV)
Arias is al sinds medio 2013 een vast gezicht in de achterhoede van PSV. De regerend landskampioen werd uitgeschakeld in de KNVB Beker, sneuvelde in de Champions League en staat na zeventien gespeelde duels acht punten achter op koploper Feyenoord. Positieve noot: de defensie van PSV, met slechts acht tegentreffers. Met dank aan onder meer Arias. 

Denzel Dumfries (Sparta)
Afgelopen seizoen verkozen tot het grootste talent van de Jupiler League en ook op een niveau hoger doet Dumfries (20) het prima bij Sparta. Wat heet: de Rotterdammer heeft zich met zijn prestaties in de kijker gespeeld bij topclubs uit binnen- en buitenland. Dumfries stond vijftien keer in de basis en scoorde één keer. 

Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Het Heerenveen van trainer Jurgen Streppel is één van de grote revelaties van de Eredivisie. De vierde plek, aanvallend voetbal, fijne spelers als Sam Larsson en Arber Zenelli. Stille kracht van de Friese formatie is Stefano Marzo, die dit seizoen pas vier duels miste. 

Je kunt ook al stemmen op: 

- Doelman