Koeman: Kijk naar Ajax. De Riedewalds en de Bazoers spelen niet eens

Koeman: "Kijk naar Ajax. De Riedewalds en de Bazoers spelen niet eens"

20-12-2016 09:23
30

Ronald Koeman is bezorgd over de staat van het Nederlands voetbal en dan met name over de talenten van tegenwoordig. De manager van Everton spreekt zijn zorgen uit in Voetbal International en ziet een gebrek aan ervaring in de Eredivisie.

Koeman moest vroeger zelf met oude spelers concurreren. "Nu beconcurreren jongens van 18 en 21 elkaar. Dat is het verschil. Kijk naar Ajax. De Riedewalds en de Bazoers spelen niet eens en bij Jong Ajax kloppen ze ook al aan de deur. Wat je dan krijgt, is een gebrek aan hiërarchie", vertelt Koeman. "Sla de elftalfoto’s in de Eredivisie er maar op na: allemaal jonkies."

De oefenmeester denkt dat geen enkel jonkie meer bang is in de kleedkamer, ook niet om een schop te krijgen. En er ontbreekt meer. "Er is een belangrijk aspect dat ontbreekt en niet meer terugkomt: de straat. Wij waren vroeger alleen maar met voetbal bezig en tussendoor gingen we even naar school."

Koeman is dus bezorgd. "Ja, omdat het zo snel gaat. Toen ik twaalf jaar geleden trainer was van Ajax, had je Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart. Extreme talenten. Van Persie, Robben, zelfde verhaal. Deze spelers waren in staat een man te passeren en dat is ook alweer een schaarste geworden. Wie kan dat tegenwoordig nog? Waarom maken Messi, Neymar, Ronaldo en Robben zo veel verschil? Omdat ze dat kunnen."