Update: Assaidi bevestigt aanstaande Eredivisie-transfer: 'Fantastische club'

Update: Assaidi bevestigt aanstaande Eredivisie-transfer: 'Fantastische club'

22-12-2016 17:58
45

FC Twente heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Oussama Assaidi. Dat meldt De Telegraaf. De 28-jarige buitenspeler is op dit moment clubloos, waardoor de Tukkers geen transfersom hoeven te betalen. Hij zou andere clubs al hebben afgebeld.

Of hij daadwerkelijk naar Enschede komt, hangt volgens TC/Tubantia nog wel van 'vele factoren' af. Op welke factoren de krant precies doelt, is niet duidelijk. Assaidi moet FC Twente van meer opties op de vleugels voorzien.

De geboren Marokkaan speelde in de jeugd van AZ, waarna hij via FC Omniworld bij De Graafschap terecht kwam. Na twee seizoenen pikte sc Heerenveen hem op. In Friesland beleefde Assaidi de beste seizoenen in zijn loopbaan. Hij groeide uit tot één van de smaakmakers van de Eredivisie.

Assaidi verdiende een transfer naar Liverpool, maar die keuze pakte niet gelukkig uit. Al na een seizoen en slechts vier Premier League-optredens zocht hij zijn heil bij Stoke City. Hij speelde twee jaar op huurbasis voor Stoke, waarna hij definitef overstapte naar Al Ahli. Daar liet hij in november zijn contract ontbinden.

Update 17.58 uur: Oussama Assaidi lijkt definitief aan de slag te gaan bij FC Twente. In gesprek met Voetbal International bevestigt de aanvaller dat hij een contract tot medio 2018 gaat tekenen in de Grolsch Veste. Ook clubs uit de Amerikaanse Major League Soccer en het Engelse Championship toonden de afgelopen periode interesse in Assaidi, die de voorkeur geeft aan Twente. "Een fantastische club", laat hij weten aan het weekblad.