Update: Twente bevestigt komst Assaidi: contract tot medio 2019 in Enschede

Update: Twente bevestigt komst Assaidi: contract tot medio 2019 in Enschede

24-12-2016 14:30
27

Oussama Assaidi heeft zijn transfer naar FC Twente zo goed als afgerond, weet Voetbal International. Hij heeft een medische keuring achter de rug en tekent in Enschede een contract tot medio 2019.

De 28-jarige buitenspeler zit zonder club na zijn contractontbinding bij Al Ahli. De voormalig speler van onder meer sc Heerenveen en Liverpool staat nu dus voor een terugkeer naar de Eredivisie, waarin hij eerder al succesvol was. Assaidi heeft de medische keuring goed doorstaan, want er zijn geen problemen aan het licht gekomen.

Twente en Assaidi waren al akkoord, waarna op vrijdag de keuring volgde. Niet alleen de Tukkers hoopten op de krabbel van de Marokkaanse voetballer, want ook aanbiedingen uit het buitenland passeerden de revue. Assaidi had een voorkeur voor een terugkeer naar de Eredivisie.

Afgelopen donderdag liet Assaidi al weten dat een transfer naar Twente in de maak was, maar na de positieve keuring lijkt niks een deal meer in de weg te kunnen staan. Momenteel staat Twente op de zevende plek in de competitie.

Update 14.30: FC Twente heeft de komst van Oussama Assaidi zaterdagmiddag bevestigd. De transfervrije aanvaller tot een contract voor 2,5 jaar bij de Enschedese club. Het is de eerste Nederlandse club van Assaidi sinds zijn overstap van sc Heerenveen naar Liverpool in 2012.