Scorende Ajax-debutant vindt zichzelf te bescheiden: El Ghazi rost er vier in

Scorende Ajax-debutant vindt zichzelf te bescheiden: "El Ghazi rost er vier in"

24-12-2016 13:46
2

Hij stond nooit te boek als het grootste talent van de Ajax-opleiding, maar maakte dit seizoen wel zijn debuut – met doelpunt – in de hoofdmacht van Ajax. Pelle Clement (20) is er trots op.

Toch was het op achtjarige leeftijd niet vanzelfsprekend dat Clement bij Ajax belandde. Hij bleef liever bij HFC. "We maken er thuis nog weleens grapjes over. Ik had het bij Koninklijke HFC naar mijn zin en vond het Ajax-verhaal spannend. Mijn ouders zeiden dat ik het gewoon een jaar moest proberen. Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor", vertelt Clement aan Ajax Life.

In zijn laatste jaar in de A1 ging de knop om. "Ik speelde met jongens als Appie Nouri, Donny van de Beek, Zakaria El Azzouzi en Aschraf El Mahdioui. Zij zijn allemaal een jaar jonger. Vanaf dat moment heb ik een bepaalde agressie in mezelf om er alles uit te halen en me te verbeteren. Dat is pas anderhalf jaar geleden."

Clement vindt zichzelf echter nog steeds te bescheiden voor een aanvaller van Ajax. "Ik moet gieriger worden. Wat Anwar El Ghazi in zijn spel heeft. Hij komt een maandje bij Jong Ajax en rost er vier in."