Ik denk dat ik eerder stop dan de Dickies en Guusies van deze wereld

"Ik denk dat ik eerder stop dan de Dickies en Guusies van deze wereld"

24-12-2016 17:20

In 2004 zei de vader van Ronald Koeman dat hij niet verwachtte dat zijn zoon tien later nog actief zou zijn als trainer. Inmiddels is het 2016 en werkt Koeman bij Everton, na eerdere avonturen bij onder meer Southampton en Feyenoord. Een carrière valt nu eenmaal niet te voorspellen, vertelt de manager in Volkskrant Magazine. 

"Zo gaat dat", begint de 53-jarige Koeman, die benadrukt dat het leven van een trainer in de Premier League anders is dan in Nederland. "De manager is hier de boss. Ik zei bij Southampton al: noem me alsjeblieft geen boss, maar gewoon coach. Ik ben hier om jullie beter te maken, om het team te laten presteren. Gaffer, zeggen ze hier, voetbalmanager."

Wedden

Meer odds

"In allerlei opzichten sta je hier hoger dan een trainer in Nederland. Hier ben je boegbeeld, belangrijkste man. Maar zo ben ik niet. Natuurlijk moet ik beslissingen nemen, maar ik wil geen boss zijn bij wie ze niet durven binnenlopen. En ik denk dat ik eerder stop dan de Dickies en Guusies van deze wereld", doelt Koeman op Dick Advocaat (69) en Guus Hiddink (70).