Blind over Oranje-drietal in moeilijkheden: 'Een winterse transfer voor Daley?'

Blind over Oranje-drietal in moeilijkheden: 'Een winterse transfer voor Daley?'

31-12-2016 08:07
3

In de Premier League hebben Oranje-international Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Daley Blind en Memphis Depay (beiden Manchester United) het op dit moment moeilijk. Van de drie vindt bondscoach Danny Blind dat alleen Memphis hoe dan ook in de winter een transfer moet maken.

"Janssen moet niet maandenlang niet spelen, maar over hem zit ik nu niet in. Hij past zo goed in hoe wij willen voetballen, die brengt het wel", zegt de keuzeheer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Blind zit bij een club die nog in vier competities meedoet. Hij speelt de laatste tijd niet meer vast in de basis, maar speelt nog steeds elke week een wedstrijd. Een winterse transfer? Hij zit op ruim zeventig procent basisplaatsen bij United, voor trainers ben je dan een lid van zijn vaste kern, dus lijkt me dat niet aan de orde."

Wedden

Meer odds

"Memphis zit niet in die kern. Die mag en moet een transfer maken in januari. Naar Everton en Koeman? Die kent hem, dat kan schelen, maar bij Everton lopen nu nog concurrenten voor de flanken. Stel: die blijven, dan zal het nog steeds geen appeltje-eitje worden", aldus Blind over zijn internationals.