Update: 'Eredivisie-terugkeer Labyad laat op zich wachten na vertraging'

Update: 'Eredivisie-terugkeer Labyad laat op zich wachten na vertraging'

04-01-2017 18:05
23

FC Utrecht gaat Zakaria Labyad terughalen naar de Eredivisie. De middenvelder wordt woensdag waarschijnlijk gepresenteerd in de Domstad, meldt Voetbal International.

Labyad, die eerder al voor PSV en Vitesse uitkwam, zat sinds afgelopen zomer zonder club. Op de slotdag van de zomerse transfermarkt besloot zijn vorige club Sporting Portugal het contract met Labyad te verscheuren. Zijn transfervrije status ten spijt kon hij sindsdien geen nieuwe club vinden.

Daar komt nu dus verandering in. Als FC Utrecht er definitief uitkomt met Labyad, is hij na Wout Brama de tweede versterking voor de ploeg van Erik ten Hag. De 23-jarige Labyad kan behalve op het middenveld ook in de aanval uit de voeten. Utrecht krijgt er daardoor een multi-inzetbare speler bij.

Labyad zal waarschijnlijk eerst wedstrijdritme moeten opdoen. De laatste officiële wedstrijd die hij speelde was in februari vorig jaar voor Fulham, dat hem een half seizoen huurde van Sporting.

Update 18:05 uur: Zakaria Labyad moet nog even wachten op zijn Eredivisie-terugkeer. Volgens FOX Sports moeten er nog enkele zaken afgehandeld worden met zijn voormalige werkgever Sporting Portugal. FC Utrecht is daardoor zonder de middenvelder afgereisd naar het Limburgse Horst voor een trainingskamp. De verwachting is dat beide partijen donderdag verder met elkaar praten.