'Ik heb me altijd welkom gevoeld bij Ajax, ze zagen wat ik nodig had'

'Ik heb me altijd welkom gevoeld bij Ajax, ze zagen wat ik nodig had'

06-01-2017 13:00
18

Tim Krul hoopt dat hij in de tweede seizoenshelft onder de lat van Ajax mag staan. De doelman werd in de zomer gehuurd van Newcastle United, maar maakte wegens een blessure nog geen officiële minuut in de hoofdmacht. Wel speelde hij al voor Jong Ajax.

"Die wedstrijden zijn heel belangrijk voor me geweest", vertelt Krul op de Ajax-site. "De eerste paar keer voelde het nog wat onwennig, maar daarna kon ik mijn draai weer vinden en voelde het echt lekker om weer onder de lat te staan. Ik vond mezelf weer terug. Al helemaal in de wedstrijd tegen Cambuur, waar ook publiek bij aanwezig was, voelde ik me weer de oude."

André Onana is bezig aan een indrukwekkende opmars bij Ajax. Het is daarom de vraag of trainer Peter Bosz de jonge Kameroener laat staan, of dat hij toch kiest voor Krul. "Met voetbal weet je het nooit. Ik ben nu weer fit en werk hard. Wanneer ik de kans krijg, zal ik er staan. Ik hoop dat ons harde werken aan het eind van dit seizoen wordt beloond en dat we over een paar maanden met de schaal in onze handen staan. Dat is waarvoor ik naar Amsterdam ben gekomen."

Krul kende veel van de spelers die bij Ajax spelen. Dat maakte het een stuk makkelijker om te wennen. "Ik heb me ook altijd heel erg welkom gevoeld bij Ajax. We hebben bovendien een geweldige medische staf die mij echt heel goed heeft geholpen en verzorgd. Ze zagen precies wat ik nodig had; op het ene moment had ik een push nodig, en op het andere moment iemand die me een stapje terug liet doen."