'Ajax is ontevreden over Van der Sar maar durft directeur niet te ontslaan'

'Ajax is ontevreden over Van der Sar maar durft directeur niet te ontslaan'

07-03-2018 06:45
89

Ajax weet niet wat het aan moet met Edwin van der Sar. Volgens De Telegraaf vindt men in Amsterdam dat de algemeen directeur 'niet op zijn taak is berekend', maar durft de raad van commissarissen vanwege zijn gunfactor hem niet te ontslaan.

Toch zijn er stevige geluiden binnen Ajax dat Van der Sar niet de geschikte man is voor de rol als algemeen directeur. Een ontslag is echter voor niet iedereen bespreekbaar. Meerdere Ajacieden dringen er bij de rvc op aan om hem in een andere rol bij de club te houden.

Van der Sar wordt enkele grove blunders aangerekend door de leiding. Zo informeerde hij de rvc kort na de Europa League-finale niet dat Peter Bosz dreigde te vertrekken. De keuze voor Marcel Keizer was de volgende misser van Van der Sar. Vanuit de rvc werd nog dringend geadviseerd om een ervaren man naast de opvolger van Bosz te zetten, maar dat advies werd niet gevolgd. En zo zijn er meer zaken waardoor men bij Ajax is gaan twijfelen aan het functioneren van Van der Sar: het vroegtijdig benaderen van Erik ten Hag en het doorschuiven van Aron Winter als de man die verantwoordelijk is voor de doorstroming van de jeugd. Eerder werd Winter nog niet goed genoeg bevonden om Ajax onder 19 te leiden.

Bij Ajax vindt men dat Van der Sar te veel naar de verkeerde mensen heeft geluisterd en daardoor tot de verkeerde beslissingen is gekomen. In een commerciële rol - tripjes naar Azië en het sluiten van grote commerciële deals - voelt Van der Sar zich wel thuis. Een anonieme direct betrokkene zegt in De Telegraaf: "Ik denk dat Edwin diep in zijn hart ongelukkig is in zijn huidige functie."