Koeman schaart zich achter Oranje-boycot: 'Spelers hebben mijn steun'

Koeman schaart zich achter Oranje-boycot: 'Spelers hebben mijn steun'

20-06-2020 12:24 Laatste update: 13:23

Ronald Koeman steunt de boycot van de Oranje-internationals, die niet langer willen praten met Veronica Inside naar aanleiding van de uitspraken van Johan Derksen. De bondscoach is niet verrast door de actie van zijn spelers.

"Virgil van Dijk, onze aanvoerder, heeft me gebeld en gezegd dat het voor de spelers niet langer meer zo kan", zegt Koeman tegen het Algemeen Dagblad. "Het gaat niet alleen om opmerkingen rond de huidige antiracismedemonstraties in dat programma. De spelers zien hoe zij en andere mensen regelmatig belachelijk worden gemaakt en worden beledigd. Het wordt altijd maar afgedaan onder de dooddoener van 'cafépraat'. Maar ze gaan er te ver in."

Wedden

Meer odds

"Virgil heeft gevraagd wat ik ervan vond dat ze nu dit statement wilden maken", stelt Koeman. "Als mijn spelers unaniem zeggen: tot hier en niet verder, dan is dat een duidelijk signaal. En kan ik me er iets bij voorstellen.  Ik herken het zelf en heb er al eens iets over gezegd bij een persconferentie. Het is óók een optelsom. Na dat telefoontje van Virgil is het verder besproken binnen de bond. Mijn steun en die van de staf en de KNVB hebben ze."

Comments gesloten
De reactiemogelijkheid onder dit bericht is uitgeschakeld. We begrijpen dat de situatie rond Johan Derksen tot veel discussie leidt in de community, maar vanwege de grote hoeveelheid reacties is het onmogelijk om alle comments op dit moment goed te modereren. Helaas zitten er onder de reacties veel opmerkingen die wij niet tolereren. We hopen op jullie begrip en roepen iedereen op om op normale wijze te discussiëren.