Driessen laakt Koeman: 'Waarom wil hij als uitvinder de boeken ingaan?'

Driessen laakt Koeman: 'Waarom wil hij als uitvinder de boeken ingaan?'

23 maart - 12:56
58

Valentijn Driessen was niet bepaald onder de indruk van de tactische vondsten van bondscoach Ronald Koeman tijdens de oefeninterland tegen Schotland (4-0). Koeman sprak voorafgaand aan de wedstrijd volgens Driessen nogal cryptisch over bepaalde posities en speelstijlen. Tijdens de wedstrijd leek het alsof de spelers er niets van hadden begrepen, stelt Driessen. 

Jeremie Frimpong mocht zijn basisdebuut maken bij Oranje en stond op papier op rechtsback opgesteld. Volgens Koeman zou dat er in de praktijk heel anders uit gaan zien. "Hij (Frimpong, red.) speelt rechtsbuiten. Xavi Simons staat aan de binnenkant. En Georginio Wijnaldum ook aan de binnenkant op het middenveld, terwijl Cody Gakpo wat verder vanuit de linkerkant speelt en zo krijg je een box op het middenveld, wat we zo graag willen zien", sprak Koeman vooraf.

'Postuum zou de Griekse wiskundige Pythagoras ruim 2500 jaar later bijzonder trots zijn op een leerling als Koeman. Wie zo’n (op)stelling weet te poneren, verdient de titel wiskundige van het jaar', schrijft Driessen in De Telegraaf. Driessen stelt dat de spelers van Oranje werkelijk niets begrepen van de tactieken van Koeman.

'Wat is dat toch met trainers? Waarom willen ze allemaal zo graag als uitvinders de boeken ingaan? Terwijl het zo simpel is', vervolgt de chef voetbal. Driessen is van mening dat de Oranje-internationals houvast moeten krijgen. Als dat gebeurt, ziet hij Oranje met leuk, aantrekkelijk voetbal minimaal de kwartfinale van het EK halen. Maar voor alsnog vreest hij voor de ontmoeting met Duitsland. 'Niet alleen zal het pijn aan de ogen doen, ook een roemloze aftocht ligt dan in het verschiet met maximaal een kwartfinaleplaats.'