'Binnen Barça heersen twijfels over De Jong: grootverdiener laat te weinig zien'

'Binnen Barça heersen twijfels over De Jong: grootverdiener laat te weinig zien'

28 maart - 10:50 Laatste update: 10:53
63

Volgens Diario AS verwacht FC Barcelona op het veld veel meer van grootverdiener Frenkie de Jong. De Spaanse club wil meer leiderschap zien van de Nederlander en ook de statistieken spreken niet voor de dribbelaar.

Binnen Barça zou er geen enkele twijfel zijn over de voetballende kwaliteiten van De Jong. De vraag binnen de clubleiding is echter of het hoge salaris van de Nederlander wel opweegt tegen wat hij laat zien binnen de lijnen. Barça zou van De Jong meer leiderschap verwachten en de club wil ook dat hij één van de uithangborden wordt. De clubleiding verwacht van De Jong dat hij zijn teamgenoten erdoor trekt in moeilijke tijden en dat zien de beleidsbepalers nu niet. 

Wedden

Meer odds

Ook de statistieken spreken inmiddels tegen De Jong. Als de Nederlander afwezig is, zoals nu door een blessure, wint Barça meer dan wanneer hij er wel is. Met De Jong wonnen de Catalanen 62.9 procent van de wedstrijden, zonder de middenvelder 66.6 procent. In de competitie is het zelfs 63 om zeventig procent. De mening van Barça zou zijn dat De Jong correct speelt, maar nooit boven het maaiveld uitsteekt.

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!