'Iedereen werd gek van Ten Hag, het heeft maanden gepiept en gekraakt'

'Iedereen werd gek van Ten Hag, het heeft maanden gepiept en gekraakt'

29 maart - 08:45 Laatste update: 08:49
64

Frans van Seumeren is ruim zes jaar na het vertrek van Erik ten Hag nog altijd enorm te spreken over de trainer. Ten Hag heeft bij FC Utrecht voor een totale cultuuromslag gezorgd, zo vertelt de grootaandeelhouder in de FC Afkicken-podcast De Beslissers. Zonder slag of stoot ging dat overigens niet, herinnert Wilco van Schaik zich.

"Nadat ik in München tien uur met Ten Hag gezeten had, was jij al vol vertrouwen en keurde het goed", richt Van Schaik, tussen 2011 en 2017 algemeen directeur bij Utrecht, zich tot Van Seumeren. "Ik zei: jij moet ook nog met hem zitten. Dat hebben we in Breukelen gedaan. Toen we over salaris begonnen had ik een max in mijn hoofd, maar toen Ten Hag daar overheen ging zei jij meteen: daar komen we wel uit. Je was echt zo onder de indruk van hem", besluit Van Schaik, anno 2024 algemeen directeur van NEC. 

Wedden

Meer odds

"Hij heeft de cultuur totaal veranderd, van gemakzuchtig naar presteren", blikt Van Seumeren terug op het succesvolle huwelijk tussen Utrecht en Ten Hag, die destijds werd opgepikt bij de beloftenploeg van Bayern. 

Het begin was echter allesbehalve makkelijk, herinnert Van Schaik zich. "Hij zei: wacht nou maar, het komt echt goed. Op een gegeven moment begon hij te winnen en de jongens begonnen te voelen dat dat harde trainen en slijpen ging werken. Toen was hij er doorheen. Maar het heeft drie, vier maanden gepiept en gekraakt. Iedereen werd gek van hem in de organisatie."