Drama heeft weinig invloed: Ajax haalt miljoenenbedrag op, club in de top twintig

Drama heeft weinig invloed: Ajax haalt miljoenenbedrag op, club in de top twintig

19 april - 08:27 Laatste update: 13:17
261

Slechts dertien Europese clubs haalde over 2023 meer opbrengst uit shirtverkoop en merchandise dan Ajax. Dat blijkt uit een rapport van de UEFA. De Amsterdammers zien de kassa flink rinkelen dankzij de fans. 

Volgens een rapport van de UEFA maakte Ajax het afgelopen jaar - net als het jaar ervoor - een omzet van 41 miljoen euro aan shirt- en merchandiseverkoop. Het moeizame seizoen van de Amsterdammers hebben de fans er dus niet van weerhouden om clubgerelateerde items aan te schaffen.

Wedden

Meer odds

Om een beter beeld te krijgen: FC Barcelona heeft het meest aan shirts en merchandise verkocht. De omzet is in Catalonië van 119 miljoen euro naar maar liefst 179 miljoen euro gegaan. Barça zal daar echter niet alles van terug gaan zien. Onlangs werd bekend dat de club tot 49,99 procent van de retailomzet af gaat staan. Daar staat wel een inkomende investering van zeshonderd miljoen euro tegenover.

Ajax prijkt met de relatief hoge omzet in de top twintig van clubs met hoogste winsten. De Amsterdammers staan op plek veertien en zijn de enige Nederlandse club in de (onderstaande) lijst.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Footy Headlines (@footyheadlines22)