'Maatsen aast op transfer: Dortmund moet flinke som aftikken voor langer verblijf'

'Maatsen aast op transfer: Dortmund moet flinke som aftikken voor langer verblijf'

18 april - 21:27
12

Ian Maatsen wil de deur bij Chelsea definitief achter zich dichttrekken. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. De linksback speelt momenteel op huurbasis voor Borussia Dortmund en hoopt daar te blijven.

Al sinds 2018 staat Maatsen onder contract bij Chelsea, maar daar kan komende zomer verandering in komen. De linksback aast volgens de Duitse tak van Sky Sports op een definitief vertrek bij de Londenaren. Maatsen zou Chelsea al geïnformeerd hebben over zijn plannen. Het 22-jarige talent zet in op een langer verblijf bij Borussia Dortmund. Zijn afkoopclausule bedraagt 35 tot veertig miljoen euro. Het contract van Maatsen loopt tot medio 2026 bij Chelsea.

Wedden

Meer odds

Chelsea verhuurde Maatsen de voorbije jaren aan achtereenvolgens Charlton Athletic, Coventry City en Burnley. Deze zomer leek de linkspoot een kans te krijgen bij de Londenaren, maar Mauricio Pochettino gebruikte hem amper het eerste halfjaar. Maatsen koos eieren voor zijn geld en vertrok naar Dortmund. Daar speelt Maatsen alles en kwam hij dinsdag zelfs tot scoren in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid.  

Mede door de blessure van Quilindschy Hartman lijkt Maatsen zelfs te mogen hopen op het EK met Oranje. De linksback maakte zijn debuut nog niet, maar zat al wel een keer bij de selectie.