'Ommekeer bij Ajax: toch geen pensioen voor routinier, gesprekken over verlenging'

'Ommekeer bij Ajax: toch geen pensioen voor routinier, gesprekken over verlenging'

25 april - 09:37 Laatste update: 09:47
35

Ajax is met Remko Pasveer in gesprek om zijn aflopende contract te verlengen. Dat meldt Voetbal International. Na eerdere berichtgeving leek een voetbalpensioen nabij, maar niets blijkt minder waar.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is Pasveer niet van plan om na dit seizoen te stoppen. Ajax ziet een langere samenwerking met de sluitpost ook zitten. Beide partijen zijn in gesprek over een langer contract. Het is onbekend hoe lang Pasveer en Ajax met elkaar door willen.

Wedden

Meer odds

Pasveer maakte in 2021 transfervrij de overstap van Vitesse naar Ajax. Sindsdien speelde de sluitpost vijftig officiële duels voor de Amsterdammers. De sluitpost blonk onder meer uit in de Champions League tegen Borussia Dortmund, waar hij Erling Haaland meermaals van scoren afhield. Ook verdiende hij een plek in de WK-selectie van het toernooi in Qatar.

Dit seizoen kwam Pasveer nog niet in actie. Na het WK raakte de sluitpost zijn plek kwijt aan Geronimo Rulli. Na de blessure van de Argentijn kregen Jay Gorter én Diant Ramaj de voorkeur boven de routinier. Toch wordt Pasveer met zijn ervaring en persoonlijkheid als een belangrijk persoon gezien binnen de selectie. De doelman voelt volgens VI de verantwoordelijkheid om de club te helpen bij de wederopstanding.