Verbazing om Ajax-target Potter: 'Die man heeft Chelsea 92 miljoen euro gekost'

Verbazing om Ajax-target Potter: 'Die man heeft Chelsea 92 miljoen euro gekost'

25 april - 22:11
53

René van der Gijp heeft zijn bedenkingen over Graham Potter. De Engelsman is bij Ajax nadrukkelijk in beeld om John van 't Schip op te volgen als trainer, maar heeft op de analist van Vandaag Inside geen goede beurt gemaakt toen hij nog in dienst was bij Chelsea. 

Chelsea haalde Potter in de zomer van 2022 weg bij Brighton, Dat kostte de club 24 miljoen euro. Onder zijn leiding spendeerden The Blues vervolgens gigantische bedragen aan spelers als Marc Cucurella en Mykhailo Mudryk. Na een aantal teleurstellende maanden werd hij ontslagen, maar daarbij zou hij wel om en nabij de 68 miljoen euro hebben meegekregen. Potter had immers nog een langdurig contract. "Die Potter heeft Chelsea in zes maanden tijd gewoon 92 miljoen euro gekost", begint Van der Gijp. 

Wedden

Meer odds

"Dat zijn toch geen normale bedragen. Hij verdiende daar zestien miljoen euro per jaar. Dat gaat toch nergens over?", vraagt Van der Gijp zich hardop af. Potter zou donderdag een eerste aanbod van Ajax van tafel hebben geveegd. De manager zou niet tevreden zijn over het financiële plaatje dat hem is voorgeschoteld. "Waar zou zo'n man genoegen mee nemen? Vijf, of zes miljoen?"