Boekhorst verschaft duidelijkheid over Ajax-toekomst Van Praag: 'Ik geloof hem'

Boekhorst verschaft duidelijkheid over Ajax-toekomst Van Praag: 'Ik geloof hem'

26 april - 08:03 Laatste update: 09:07
25

Michael van Praag zal 'gewoon' aanblijven bij Ajax, zo vertelt Ernst Boekhorst, de voorzitter van de bestuursraad, tegenover de NOS. Naast Van Praag zullen ook Leo van Wijk en Danny Blind blijven zitten.

"Het beste voor Ajax is dat we voorwaarts kunnen, en we zaten de afgelopen weken in een impasse", vangt Boekhorst aan. "Alex heeft een duidelijk plan neergelegd bij zijn aanstelling en dat heeft hij ook met de bestuursraad besproken. Dat wil je het liefst doorzetten, dus het is nu het beste voor Ajax dat hij terug kan keren in de organisatie en zijn rol kan spelen op technisch vlak."

Boekhorst denkt dat het goed is dat Michael van Praag zijn excuses heeft aangeboden voor zijn uitspraken over Kroes. "Als je met elkaar werkt worden er fouten gemaakt. Van Praag is erevoorzitter van de vereniging, en als hij iets doet met de beste intenties, dan geloof ik hem. Als hij zijn excuses wil maken, moeten we dat respecteren en het past ook in dat we voorwaarts moeten."

Ook geeft Boekhorst, die met zijn commissie verantwoordelijk is voor de invulling van de RvC, aan dat de drie overgebleven leden blijven zitten. Dat zijn Michael van Praag, Danny Blind en Leo van Wijk. Voor de drie andere plekken is een vacature. "Wij mogen nieuwe commissarissen aandragen", vult Boekhorst aan. "Wij kunnen concreet met namen komen, dus dat zullen we binnenkort ook doen."