'Maduro op weg naar Ajax-uitgang voor debuut als hoofdtrainer in Eredivisie'

'Maduro op weg naar Ajax-uitgang voor debuut als hoofdtrainer in Eredivisie'

26 april - 09:20 Laatste update: 09:27
63

De kans is groot dat Hedwiges Maduro volgend jaar debuteert als hoofdtrainer in de Eredivisie. Bij Almere City FC is de Ajax-assistent de belangrijkste kandidaat om Alex Pastoor op te volgen, meldt Voetbal International.

Ajax betaalde vorig jaar een afkoopsom van zes ton om Maduro los te weken uit Almere, maar de 39-jarige assistent-trainer lijkt binnenkort de omgekeerde weg bewandelen. De clubs zijn volgens VI 'in gesprek over de voorwaarden voor het loslaten van Maduro'. Zijn contract in Amsterdam loopt tot medio 2026.

De achttienvoudig Oranje-international was dit seizoen de rechterhand van Maurice Steijn en John van 't Schip. In de wedstrijden tegen Brighton en PSV, eind oktober, zat hij als interim-trainer op de bank. Inmiddels beschikt hij ook over de papieren om volgend seizoen op eigen benen te staan.

Van Ajax hoeft Maduro niet weg, aldus VI. Hij was een kandidaat om Dave Vos op te volgen als trainer van Jong Ajax, maar de voormalige middenvelder gaat liever als eindverantwoordelijke aan de slag in de Eredivisie. Dat lijkt te gebeuren bij Almere, dat Rick Kruys (VVV-Venlo) niet meer als kandidaat ziet om Pastoor op te volgen.