Oosting hoopt vurig op Twente-target: 'Als zo'n speler bij ons wil komen spelen..'

Oosting hoopt vurig op Twente-target: 'Als zo'n speler bij ons wil komen spelen..'

27 april - 10:09
19

Joseph Oosting hoopt dat Wout Weghorst komende zomer aansluit bij de selectie van FC Twente. De coach gaat zelf zijn contract in Enschede verlengen en hij zou het mooi vinden als de ‘jongen van de regio’ naar de Tukkers komt.

Weghorst wordt al lange tijd aan Twente gelinkt en van dat idee is Oosting zeker een fan. "Ik zou zijn komst zeker toejuichen, maar er zijn meer partijen bij betrokken. Ik ken Wout goed, ik weet waar hij vandaan komt. Als speler van Heracles Almelo stond hij voor de keuze: naar AZ, of naar een buitenlandse club. Toen heb ik hem advies gegeven. Dat een jonge speler altijd moet kiezen voor zijn ontwikkeling, voor een club die daarbij past. AZ, had ik het dan over. Ik zou zijn komst zeker toejuichen."

Wedden

Meer odds

Weghorst is op dit moment nog eigendom van Burnley, terwijl hij op huurbasis bij TSG Hoffenheim speelt. De spits sprak al meermaals uit dat hij graag naar FC Twente wil. Het contract van Weghorst bij Burnley loopt tot de zomer van 2025, maar de Engelse club heeft nog weinig plezier aan de spits kunnen beleven. De verwachting is dus niet dat Burnley zich lastig zal opstellen in de onderhandelingen.

Oosting herhaalt nog maar eens dat de komst van Weghorst een mooie versterking zou zijn voor Twente. "Wout is een speler die uit de regio komt, die internationaal zijn sporen heeft verdiend. En die dat nog steeds doet, bij Hoffenheim. Als zo’n speler bij ons wil komen voetballen, dan zijn wij volgens mij niet de club om te zeggen: dat gaan we niet doen", vertelde de coach bij Voetbal International.