'AC Milan kiest niet voor Van Bommel: gesprekken met Spanjaard al in ver stadium'

'AC Milan kiest niet voor Van Bommel: gesprekken met Spanjaard al in ver stadium'

27 april - 12:35 Laatste update: 12:41
20

AC Milan voert momenteel gesprekken met Julen Lopetegui. De Italiaanse topclub ziet in hem de topkandidaat om na dit seizoen het stokje van Stefano Pioli over te nemen. Hij vertrekt zeer waarschijnlijk over een aantal weken. 

Volgens transferexpert Fabrizio Romano bevinden de onderhandelingen tussen Milan en Lopetegui zich al in een vergevorderd stadium. De 57-jarige Spanjaard genoot ook interesse van West Ham United, maar wil aan de slag bij de club waar Nederlander Tijjani Reijnders onder contract staat. 

Milan heeft duidelijk gemaakt wat het verwacht van een nieuwe trainer, en zou enthousiast zijn geraakt door het toekomstbeeld dat Lopetegui de club vervolgens heeft voorgeschoteld. De komende dagen zullen de club en de trainer volgende stappen ondernemen om dichter tot elkaar te komen. 

Zodoende lijkt Mark van Bommel niet aan de slag te gaan als trainer van Milan. De trainer van Royal Antwerp FC werd onlangs nog door Tuttosport in verband gebracht met I Rossoneri. Zlatan Ibrahimovic zou zich sterk hebben gemaakt voor de Nederlander. 

Mocht Milan daadwerkelijk in zee gaan met Lopetegui, dan strikt het een ervaren trainer. De Spanjaard was eerder werkzaam bij FC Porto, de Spaanse nationale ploeg, Real Madrid, Sevilla en Wolverhampton Wanderers.