Perez ziet geschikte Slot-opvolger: 'Het is zó bepalend wie Feyenoord nu neemt'

Perez ziet geschikte Slot-opvolger: 'Het is zó bepalend wie Feyenoord nu neemt'

28 april - 21:32
71

Kenneth Perez denkt dat Feyenoord er goed aan doet om Dick Schreuder aan te stellen als vervanger voor Arne Slot, die zeer waarschijnlijk naar Liverpool vertrekt. Perez is van mening dat het aanstellen van een geschikte nieuwe trainer cruciaal is voor de Rotterdammers. Anders zou een verval snel zijn intrede kunnen doen. 

"Het is zó bepalend wie Feyenoord nu gaat nemen", stelt Perez zondagavond bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. Mocht het verkeerd uitpakken, dan is de club zomaar weer terug bij af, denkt de analist. "Met de verkeerde trainerskeuze kunnen ze zo weer spelen om de vierde en vijde plaats." 

Presentator Jan Joost van Gangelen zou het begrijpelijk vinden als Feyenoord ervoor kiest om Marino Pusic aan te wijzen als de opvolger van Slot. Pusic was lang de rechterhand van de nieuwe Liverpool-trainer. Begin dit jaar vertrok hij om op zijn eigen poten te staan bij Shakhtar Donetsk. "Feyenoord kent zijn inbreng. Als die groot was, dan kunnen ze het proberen. Maar er is maar één Arne Slot, net zoals er maar één Peter Bosz is."

Perez zou eerder voor Schreuder gaan. De oud-trainer van PEC Zwolle, die volgens Perez ook een goede kandidaat voor Ajax zou zijn, gaat met CD Castellón aan kop op het derde niveau in Spanje. "Zeker", antwoordt de Deen als hem gevraagd wordt of zijn speelwijze ook bij Feyenoord zou passen. "Ik vind hem een goede trainer voor de top-drie."