Tadic: Ik kon ook naar Ajax, maar ik hou van rust
"Of mijn tijd bij Twente mislukt is zonder titel? Zo wil ik niet denken"

Tadic: "Ik kon ook naar Ajax, maar ik hou van rust"

21-02-2014 07:18
8

Dusan Tadic maakt een uitstekend seizoen door met FC Twente. De Tukkers strijden mee om de Nederlandse landstitel, Tadic zelf kan prima cijfers weerleggen: elf goals en elf assists heeft de aanvaller achter zijn naam staan.

Niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten is Tadic geliefd in Enschede, ook de persoon Tadic ligt uitstekend bij de Tukkers. "Ik praat veel en let goed op mijn lichaam. In de vier jaar tijd dat ik nu in Nederland zit ben ik misschien zes keer wezen stappen. Ik kon ook naar Ajax, maar ik hou van rust. Ik ga wel vaak uit eten. In Hengelo en Borne zitten twee goede restaurants. Meer heb ik niet nodig", zegt Tadic in gesprek met Sp!ts.

Tadic verruilde FC Groningen enkele seizoenen eerder voor de club uit Enschede met maar één doel voor ogen: kampioen worden. "Ik dacht dat hier die mogelijkheid het grootst was... Ik sta achter mijn keuzes. Maar het is tot nu toe anders gelopen dan verwacht. Vorig seizoen stonden we halverwege bovenaan. Ik dacht dat we kampioen zouden worden", aldus Tadic, die momenteel met FC Twente op een tweede plek achter Ajax in de Eredivisie staat.

"We schreeuwen het alleen niet van de daken"
"Teleurgesteld ben ik niet", zegt Tadic, met zijn ervaring belangrijk binnen de jonge ploeg van FC Twente. "We zijn dan wel niet dé titelfavoriet, maar we kunnen de titel wél winnen. We schreeuwen het alleen niet van de daken. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Dat is genoeg druk voor een jonge ploeg. We moeten, mochten we winnen van Feyenoord, er dan ook voor waken niet vooruit te kijken naar 30 maart (Ajax – FC Twente, red.)."

Tadic lijkt bezig aan zijn laatste maanden als speler van FC Twente. De interesse in de Serviër groeit met de dag. Een transfer lijkt komende zomer onafwendbaar. "Daar ben ik echt niet mee bezig. Of mijn tijd bij Twente mislukt is zonder titel? Zo wil ik niet denken. Iedere speler wil prijzen pakken en wij hebben de mogelijkheid om dat te doen", besluit Tadic in Sp!ts.