Er is meer interesse voor Virgil dan we ooit hadden kunnen dromen
Agent Chin: "De intentie voor Virgil van Dijk moet zijn om een toptransfer te maken"

"Er is meer interesse voor Virgil dan we ooit hadden kunnen dromen"

10-03-2014 12:25
3

De zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, Henk-Maarten Chin, verwacht dat de verdediger komende zomer de overstap naar de Engelse Premier League maakt. De Nederlander staat in de belangstelling van enkele topclubs.

Van Dijk laat een uitstekende indruk achter in Schotland na zijn zomerse overstap van FC Groningen naar Celtic Park. Al een poosje worden clubs als Manchester United en Manchester City in verband gebracht met Van Dijk. Chin verwacht dat Van Dijk Celtic al na één seizoen achter zich zal laten. "Er is zeker interesse", zegt Chin in gesprek met The Scotsman. "Veel Engelse clubs zijn geïnteresseerd, de absolute top."

"Er is nog geen officieel contact gezocht in het geval van Virgil, maar dat zal op gang komen wanneer het seizoen afgelopen is. Er is zeker veel meer interesse dan we ooit hadden kunnen dromen. Ik verwacht dat er komende zomer iets gebeurt. De intentie voor hem moet zijn dat hij een toptransfer maakt", zegt Chin, die vindt dat Van Dijk in de Champions League heeft aangetoond een stap hoger goed aan te kunnen.

"Celtic werd overklast door FC Barcelona, maar Virgil was de enige speler die een voldoende scoorde. Tegen AC Milan liet hij een geweldige indruk achter in zijn gevechten met Mario Balotelli", zegt Chin in de Schotse krant.