Ervaren doelman helemaal klaar met NAC: Behandel me niet als jeugdspeler
Gabor Babos woedend door mislopen baan als keeperstrainer

Ervaren doelman helemaal klaar met NAC: "Behandel me niet als jeugdspeler"

16-04-2014 21:06

Gábor Babos heeft het helemaal gehad met de clubleiding van NAC Breda. De doelman kreeg woensdagochtend te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zal worden. Geen verrassing, maar het feit dat hij ook naast de baan van keeperstrainer grijpt komt wel keihard aan.

De 39-jarige Babos maakte afgelopen zomer nog de afspraak met NAC dat hij na dit seizoen de vertrekkende keeperstrainer Arno van Zwam zou opvolgen. "Dit komt hard aan. Zo moet je niet met mensen omgaan die wat hebben betekend voor de club. Het is zwaar k-u-t. Ik hou van eerlijkheid. We hebben drie of vier weken geleden al een gesprek gehad. Dat had hij toen ook kunnen zeggen", aldus de woedende Hongaar tegenover Omroep Brabant.

Technisch directeur Graeme Rutjes weer Babos er op dat hij de afspraak maakte met de inmiddels vertrokken directeur Jeffrey van As. Onzin, aldus de sluitpost. "Niet alleen Jeffrey van As was er bij toen die afspraak werd gemaakt. Ook anderen wisten ervan", vervolgde Babos, die ook niet onder de indruk is van de wens van Rutjes om een meer ervaren, gediplomeerde keeperstrainer. "Ik heb 22 jaar in het profvoetbal gekeept. Meer dan 500 wedstrijden gespeeld en Hongaars international geweest. Een goedkoop excuus."

"Ik wist toen ik bij NAC kwam dat ik in mijn rol als tweede keeper nauwelijks zou spelen. Jelle is natuurlijk goed èn aanvoerder. Daar is niks mis mee. Ik wist dat als Arno weg zou gaan, ik zijn taak kon overnemen en zou stoppen. Het is ook een logische oplossing in mijn ogen. Financieel bijvoorbeeld. Nu moeten ze een buitenstaander halen. Maar ik ben ook een echte NAC'er."

Babos heeft spijt van zijn keuze voor NAC. "Als ik dit vantevoren had geweten, had ik een andere keuze gemaakt. Dan had ik nog ergens een jaar lekker gaan keepen. Ik ben zwaar teleurgesteld", zei de goalie, die van NAC nog wel het aanbod kreeg om jeugdkeepers te trainen en op kosten van de club zijn trainersdiploma te halen. "Je moet mij niet als een twintigjarige jeugdspeler behandelen."