Mourinho viert geen feestje en looft oud-Vitessenaar: Een speciale dag voor hem
"Met deze drie punten hebben we nog één punt nodig om derde te worden"

Mourinho viert geen feestje en looft oud-Vitessenaar: "Een speciale dag voor hem"

27-04-2014 18:42

Chelsea doet dankzij een zege op koploper Liverpool (0-2) weer helemaal mee om de titel, maar coach José Mourinho weigert druk op zijn ploeg te leggen. "We zijn helemaal nergens terug in. We staan op dit moment derde. Er wordt maar één ploeg kampioen en dat wordt Liverpool of Manchester City."

Mourinho liet zijn ploeg bijzonder defensief spelen tegen Liverpool, maar vond kritiek daarop niet op zijn plaats. "Het ging om de winst en die verdienden we, zo simpel is het. We zijn nooit in de problemen gekomen tegen een fantastische ploeg." Door de zege is Chelsea Liverpool met nog twee duels te gaan tot op twee punten genaderd.

"Met deze drie punten hebben we nog één punt nodig om derde te worden. Het was een goed seizoen voor ons. Er heeft een evolutie plaatsgevonden in vele opzichten binnen deze ploeg. We hebben niets te vieren, maar we kunnen zeggen dat we in elk geval bijna derde zijn en dat we beide wedstrijden tegen de toekomstige kampioen van Engeland hebben gewonnen."

Mourinho nam na afloop de tijd om debutant Tomas Kalas, afgelopen seizoen nog actief bij Vitesse, te eren. "Mijn gevoel is dat we verdiend gewonnen hebben, daar bestaat geen twijfel over. Zo simpel is het. Voor ons om zo'n prestatie te leveren en voor een jongen als Kalas om zijn debuut te maken en te spelen zoals hij deed, zoals alle spelers deden, was fantastisch. Ik moet over die jongen praten want het is een speciale dag voor hem. We hebben beide wedstrijden tegen de kampioen gewonnen; of het nu Liverpool of Manchester City wordt."