Een verkoop is niet aan de orde, wij zijn trots op de relatie met Chelsea
Vitesse-directeur: "Onze eigenaren zijn vrienden van elkaar, dat is ook geen geheim"

"Een verkoop is niet aan de orde, wij zijn trots op de relatie met Chelsea"

01-08-2014 09:31

De KNVB kondigde afgelopen week aan opnieuw een blik te werpen op de eigendomsstructuur van Vitesse. In een uitgebreid artikel in Voetbal International zou naar boven zijn gekomen dat Chelsea een belangrijke rol speelde bij de overname van Vitesse in 2010.

De voetbalbond zou bij de overname van Vitesse zijn misleid door Chelsea. De Arnhemmers zien het onderzoek met vertrouwen desondanks tegemoet. "Wij hebben niets te vrezen", zegt algemeen directeur Joost de Wit in gesprek met Nieuwsuur. "We zijn niet bang voor een onderzoek. We houden niets achter. Alles ligt op tafel. Ik ben de baas bij Vitesse, met een goed managementteam. We hebben een eigenaar en een raad van commissarissen."

Vitesse, dat na Merab Jordania in Aleksander Tsjigirinski een nieuwe eigenaar kreeg, ziet geen probleem in de relatie tussen de nieuwe preses en Chelsea-voorzitter Roman Abramovich. "Onze eigenaren zijn vrienden van elkaar, dat is ook geen geheim. Maar het beperkt zich echt tot het uitwisselen van spelers. De rest is in onze handen", zegt De Wit, die op de NOS-website aangeeft dat 'sommige punten wel genuanceerd moeten worden'.

Inmiddels nodigde Vitesse de KNVB uit voor een gesprek om de lucht te klaren. Ondertussen zou Tsjigirinski de Eredivisie-club uit Arnhem al weer willen verkopen, meldde De Gelderlander onlangs. Volgens De Wit is daar niets van waar. "Een verkoop is niet aan de orde. Wij zijn trots op de relatie met Chelsea", aldus De Wit.