Clasie na bizar slot: Als je weggaat, is het voor de club ook fantastisch
"Er was paniek en het publiek keerde zich tegen ons, wat overigens volledig terecht was"

Clasie na bizar slot: "Als je weggaat, is het voor de club ook fantastisch"

28-08-2014 21:55

Feyenoord heeft zich in een bizarre slotfase tegen Zorya Lugansk geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. "Het was billenknijpen", drukte Jordy Clasie het na afloop nog erg mild uit. 

Feyenoord kwam in eigen huis op een 3-0 voorsprong, maar gaf dat vervolgens volkomen onnodig helemaal weg. "We werden angstig en dat was nergens voor nodig", zei Clasie. "Er kwam angst in de ploeg en daar moeten we aan werken. Gelukkig maakt Elvis nog die winnende, anders speel je gewoon niet in Europa."

De aanvoerder had geen verklaring voor de schrijnende terugval na de ruime voorsprong. "Na de 3-0 zakten we helemaal weg. Het leek wel alsof we geen kracht meer hadden. We verloren bijna elk duel en brachten onszelf in de problemen. Ik had die bal ook gewoon moeten wegschieten bij de 3-3. We moeten hier als ploeg van gaan leren."

Vanaf de bank genoot de vermoeide Clasie wel van de extatische Kuip na de 4-3. "Dat wel, maar je zag ook hoe het was na de 3-3. Er was paniek en het publiek keerde zich tegen ons, wat overigens volledig terecht was. Dat zie je dan ook aan ons spel terug. Gelukkig viel die 4-3 nog, dat is een hele opluchting."

Doorslaggevend
De begeerde international kon niet zeggen of dit zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord was. "We gaan het zien. Er zijn nog drie dagen tot het einde van de transferperiode. M'n toekomst is nog niet beslist, in de komende dagen gaat dat gebeuren." Deze overwinning is daarbij niet doorslaggevend.

"Stel dat je blijft, dan is het altijd lekker dat je Europa hebt. Ik wacht hier al drie jaar op. En als je weggaat, is het voor de club ook fantastisch dat je Europa in gaat. Zelf weet ik op dit moment ook vrij weinig, dus ik kan er niks over zeggen", besloot Clasie.