Labyad: Ik hoop dat de PSV-fans me zondag uitfluiten, dat raakt me niet
"Mijn motivatie gaat dan zó omhoog dat ik mijn beste wedstrijden speel"

Labyad: "Ik hoop dat de PSV-fans me zondag uitfluiten, dat raakt me niet"

30-08-2014 09:03
6

Zakaria Labyad is totaal niet bang voor de ontvangst die hij zondag bij PSV gaat krijgen. De Eindhovense aanhang gaat 'hun verrader' ongetwijfeld uitfluiten, maar daar zit de middenvelder van Vitesse totaal niet mee.

"Gek om te zeggen, maar als ik word uitgefloten dan gaat mijn motivatie zó omhoog dat ik mijn beste wedstrijden speel. Ik hoop dat ze me zondag uitfluiten", zegt Labyad in het Eindhovens Dagblad. "Nee, het raakt me niet als ze me uitjou­wen. Ik heb al eens eerder gezegd dat slechte spelers niet worden uitgefloten."

Labyad werd bij PSV 'Labyrat' toen hij op een vervelende manier vertrok en voor een lucratief avontuur in Portugal koos. Zijn verblijf daar werd geen succes, maar spijt van zijn transfer naar Sporting heeft hij niet. "Ik zat daar helemaal alleen, had heimwee. Als voetballer word je sterker door te­genslagen. Ik denk dat elke voet­baller in de top met tegenslagen te maken heeft gehad."

De 21-jarige Vitessenaar kijkt toch met een goed gevoel terug op zijn tijd bij PSV. "Ik weet wat er pre­cies speelde, dat is helaas nooit echt in de pers gekomen. Dat heb ik altijd zo gelaten, maar ik neem wel de schuld op me", aldus Labyad. "Door PSV ben ik de voetballer geworden die ik nu ben. Ze hebben een fantas­tische jeugdopleiding, hebben me de kans gegeven om te ontwikke­len en hebben me snel door laten stromen naar het eerste elftal. Ik was zestien, PSV heeft me zeker goed geholpen."