We zijn Frank de Boer dankbaar dat hij altijd in Daley heeft geloofd
Blind: "Het moment dat je dan écht gaat tekenen is sensationeel"

"We zijn Frank de Boer dankbaar dat hij altijd in Daley heeft geloofd"

01-09-2014 08:13
2

Daley Blind mag zich speler van Manchester United noemen. De 24-jarige international van het Nederlands elftal tekende dit weekend een vierjarig contract in de Engelse stad. Het Algemeen Dagblad blikt met Blind terug op de afgelopen dagen.

De onderhandelingen tussen Ajax en Manchester United startten vrijdagochtend. De Amsterdammers zetten in op een bedrag van 24 miljoen euro. United weet de transfersom uiteindelijk af te romen op 17,5 miljoen euro. "Het was lang spannend. Vrijdagmiddag begon het ineens te spelen, maar pas rond middernacht kwam het nieuws en ben ik naar mijn ouders gereden. Daar hebben we nog een wijntje gedronken", zegt Blind in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De zaterdag van Blind stond in het teken van de reis naar Manchester, waar hij op het trainingscomplex van United direct wordt opgevangen voor Robin van Persie. "Robin heeft me voorgesteld aan de hele groep. Er was niet veel tijd, maar ik heb toch iedereen een hand kunnen geven", zegt Blind, die niet veel later zijn krabbel zette bij zijn nieuwe werkgever.

"Het moment dat je dan écht gaat tekenen is sensationeel", vertelt Blind in het AD. Vader Danny Blind straalt. "Ik ben supertrots. Kijk, je moet geluk hebben dat een trainer gecharmeerd van je is. Dat was bij Ajax ook zo. We zijn Frank de Boer dankbaar dat hij altijd in Daley heeft geloofd. En ernaar heeft gehandeld, ook tegen de stromingen in", aldus Blind senior.