Hasselbaink wil gevallen topclub bij de hand nemen: Eén van de tien grootste clubs
"Als zij met mij willen praten, natuurlijk zou ik dan met ze in gesprek gaan"

Hasselbaink wil gevallen topclub bij de hand nemen: "Eén van de tien grootste clubs"

10-09-2014 11:44
6

Jerrel Hasselbaink, in Engeland beter bekend als Jimmy Floyd, staat open voor een terugkeer bij Leeds United. De Engelse club uit het Championship is op zoek naar alweer een nieuwe hoofdtrainer. Hasselbaink is zeker bereid te luisteren mocht de clubleiding hem polsen.

Leeds United nam afgelopen week afscheid van Dave Hockaday, de Italiaanse eigenaar Massimo Cellino besloot de coach al na zeventig dagen op straat te zetten. In Engeland wordt Hasselbaink in verband gebracht met de vacature op Elland Road. Ook oud-spits Robbie Fowler zou in beeld zijn bij de slapende reus. Hasselbaink gaat in elk geval graag het gesprek aan, mocht Cellino bellen.

"Leeds United is een geweldige, grote club, waar ik twee prachtige jaren heb gehad. Als zij met mij willen praten, natuurlijk zou ik dan met ze in gesprek gaan", zegt de 42-jarige Hasselbaink in gesprek met talkSPORT. "Ik heb ervaring, ik weet hoe ik de club vooruit kan helpen en ik weet hoe ik de club terug kan brengen naar de plek waar het hoort te zijn. Maar wat wil Leeds zelf? Dat is de belangrijkste vraag. Hoe zien zij dingen?"

"Op het moment zijn er zoveel zaken gaande die zij eerst op moeten lossen, of misschien al opgelost hebben. Maar als ze met mij willen praten, natuurlijk zou ik dan geïnteresseerd zijn. Wie zou Leeds United niet willen trainen? Het is één van de tien grootste clubs van het land", zegt Hasselbaink, afgelopen seizoen als hoofdtrainer werkzaam bij het Belgische Royal Antwerp. De oud-spits was in Engeland eerder als assistent actief bij Nottingham Forest.

Hasselbaink kende een uitstekende periode in het shirt van Leeds United, dat eind jaren negentig en in het begin van de twintigste eeuw hoge ogen gooide in Engeland en Europa. Als spits van de inmiddels gevallen topclub kroonde Hasselbaink zich in zijn tweede seizoen tot topscorer van de Premier League. Dankzij zijn scoringsdrift dwong de aanvaller een transfer naar Atlético Madrid af, dat hem later weer zou verkopen aan Chelsea.