Fenomeen Ronaldo zet clubrecord neer en evenaart rivaal Messi
Portugees scoort opnieuw

23-09-2014 21:22
2

Cristiano Ronaldo heeft dinsdag het clubrecord van Real Madrid aangescherpt. De grote vedette van de Spaanse topclub kwam in de eerste helft tegen Elche al twee keer tot scoren en daarmee is hij de eerste Real-speler die in dertien opeenvolgende thuiswedstrijden tot scoren komt.

Real Madrid kwam tegen Elche nog wel op achterstand, maar via Gareth Bale en Ronaldo werd het al voor rust 3-1. De Portugees scoorde eerst vanuit een penalty en maakte even later ook met het hoofd een doelpunt.

Daarmee is Ronaldo dus de eerste speler van De Koninklijke die in dertien opeenvolgende competitiewedstrijden in eigen huis scoort. Bovendien evenaart de Portugees de recordserie van zijn grote rivaal, Lionel Messi. De Argentijn wist ook eens een reeks van dertien duels neer te zetten. Als Ronaldo op 5 oktober tegen Athletic Bilbao scoort, heeft hij Messi uit de boeken geschoten.