Goed voorbeeld doet volgen: bondscoach adviseert supertalent voor Ajax te kiezen
"Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag op wat hij zou moeten doen"

Goed voorbeeld doet volgen: bondscoach adviseert supertalent voor Ajax te kiezen

06-10-2014 16:38
6

Per-Mathias Hogmo liet onlangs het Noorse supertalent Martin Odegaard debuteren in de nationale ploeg van Noorwegen. De pas vijftienjarige middenvelder staat volgens de bondscoach van het land op een kruispunt in zijn carrière.

Odegaard, die ook voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden van de nationale ploeg van Noorwegen is opgeroepen, debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van Stromsgodset. De jonge middenvelder kwam tot op heden negentien keer in actie namens de huidige nummer vier en wist drie keer het net te vinden in de Eliteserien. Odegaard weet zich in de belangstelling van vrijwel de gehele Europese voetbaltop. Volgens Hogmo is het van groot belang dat de jonge Noor de juiste keuze voor zijn ontwikkeling maakt.

Vrijwel heel Noorwegen houdt zich bezig met de toekomst van het supertalent, ook Hogmo wordt naar zijn mening gevraagd. "Martin heeft een heel bijzonder talent, maar er is geen eenvoudig antwoord op de vraag wat hij zou moeten doen. In werkelijkheid zijn er twee keuzes: de stap te maken en kiezen voor een internationale ontwikkeling bij een club als Ajax, of direct de stap naar een topclub maken. We hebben al veel spelers gezien die geslaagd zijn door voor de eerste optie te kiezen", aldus Hogmo in gesprek met TV2.