Van Ginkel benadrukt topfit te zijn voor heetgebakerde derby: Het kan allemaal
"We moeten er uiteindelijk voor zorgen dat de club zich voor Europees voetbal kwalificeert"

Van Ginkel benadrukt topfit te zijn voor heetgebakerde derby: "Het kan allemaal"

11-11-2014 16:22

Marco van Ginkel beleeft vooralsnog een teleurstellende periode bij AC Milan. De middenvelder is door Chelsea verhuurd aan de Italianen. Van Ginkel kampte echter al met een blessure en moet bovendien veelal genoegen nemen met een plek op de bank.

De Nederlander hoopt dat daar tijdens de komende periode verandering in gaat komen. "Ik ben helemaal topfit", verklaart de spelverdeler op de officiële website van zijn tijdelijke werkgever. "Waar ik speel, maakt me niet veel uit. Ik kan op het middenveld in een controlerende rol spelen, maar ook aanvallender. Het kan allemaal."

In Milaan maakt iedereen zich ondertussen op voor de derby tegen Internazionale op 23 november. "We hebben nu een periode om met zijn allen te trainen. Komend weekend pakken we onze rust en daarna gaan we echt vol aan de bak richting de wedstrijd tegen Inter." Van Ginkel wacht met Milan al vier duels op een overwinning. "We moeten er uiteindelijk voor zorgen dat de club zich voor Europees voetbal kwalificeert."

De Serie A-club is na elf competitiewedstrijden terug te vinden op de zevende plek in de competitie. Het elftal van hoofdtrainer Filippo Inzaghi beschikt over negentien punten en heeft één punt meer dan nummer negen, en tevens rivaal, Internazionale.