Streep door rekening van Van Gaal én Vlaar: 'De kans daarop is heel klein'
Engelse club houdt hand op de knip

Streep door rekening van Van Gaal én Vlaar: 'De kans daarop is heel klein'

18-11-2014 14:55

De volledige achterban van Manchester United schreeuwt om versterking in de verdediging, maar directeur en vice-voorzitter Ed Woodward geeft geen krimp. De kans dat United in januari aankopen gaat doen, is niet groot.

Dat heeft Woodward dinsdag tegen de BBC gezegd. United heeft afgelopen zomer meer dan 185 miljoen euro uitgegeven en de koek is daarmee op. Althans, voorlopig. De club wil zich blijven verbeteren, maar de focus op transfers ligt daarbij op de zomer. Woodward wil niet te veel korte termijn-politiek bedrijven.

Wedden

Meer odds

"We zijn niet op zoek naar korte termijn-oplossingen", aldus Woodward. "We hebben versterkingen op het oog voor komende zomer. Als zij in januari beschikbaar worden, zullen we ernaar kijken. Maar de kans is klein." Woodward doet de uitspraken op de dag dat United de inkomsten met 9,9 procent zag dalen ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft direct te maken met het mislopen van Champions League-voetbal.

Behalve voor Van Gaal kunnen de uitspraken van Woodward ook gevolgen hebben voor Ron Vlaar. De verdediger wordt al tijden in verband gebracht met een overgang naar Old Trafford. Gezien de uitlatingen van Woodward is de kans op zijn komst significant afgenomen.