Anderlecht onder vuur: De club zou het schaamrood op de wangen moeten krijgen
Club wordt kinderhandel verweten

Anderlecht onder vuur: "De club zou het schaamrood op de wangen moeten krijgen"

20-11-2014 20:37

Walter van Steenbrugge, advocaat en tevens belangbehartiger van de zestienjarige Jason Eyanga-Lokilo, vindt dat Anderlecht zich diep moet schamen. De Belgische topclub kwam donderdag in het nieuws vanwege een pikante deal met de ouders van de talentvolle voetballer.

Volgens Anderlecht is er in het verleden een intentieverklaring gesloten met de ouders van Eyanga-Lokilo, die op dat moment nog maar twaalf jaar oud was. Eyanga-Lokilo zou op zestienjarige leeftijd een contract bij de Belgische club ondertekenen, terwijl zijn ouders in ruil daarvoor 75.000 euro zouden opstrijken.

"Het ruikt een beetje naar handel met kinderen", zegt Van Steenbrugge tegenover de NOS. "Maar het werd natuurlijk heel aanlokkelijk voorgesteld. Men zag al een kleine Ronaldo of kleine Messi in hem toen hij zeven jaar oud was. Het wordt door mij niet ontkend dat de ouders met hun portemonnee hebben gedacht. Ik heb ook tegen ze gezegd dat het hier om een totaal, volstrekt, volkomen nietige overeenkomst gaat."

Van Steenbruge stelt voor dat de ouders het geld teruggeven en het contract wordt opgeheven, waarmee de situatie voor het contract wordt hersteld.  "Maar de club moet natuurlijk het schaamrood op de wangen krijgen, door dergelijke eisen te stellen. Het is nog een jonge knaap, hij is pas 16. Ik hoop niet dat het door de hele hetze verkeerd afloopt", besluit de zaakwaarnemer van Eyanga-Lokilo. Zelf wil de speler dolgraag naar het buitenland, hij loopt inmiddels stage in Italië bij Atalanta Bergamo.