'Degradatieweekend' volgens Ten Cate extreem belangrijk: Verschil verwaarloosbaar
Nummers twaalf tot en met zeventien nemen het komende speelronde tegen elkaar op

'Degradatieweekend' volgens Ten Cate extreem belangrijk: "Verschil verwaarloosbaar"

21-11-2014 08:07

De nummers twaalf tot en met zeventien spelen komend weekeinde rechtstreeks tegen elkaar in de Eredivisie. Volgens Henk ten Cate zijn die duels het belangrijkste. Waar hekkensluiter FC Dordrecht het opneemt tegen Feyenoord, is er voor Willem II, Excelsior, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Heracles Almelo een directe kans om de concurrentie een flinke tik te geven.

"Met een zege tegen Ajax pak je bonuspunten. Maar het gaat om deze duels", zegt Ten Cate, in het verleden betrokken geweest bij Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en NAC Breda, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hierin moet je punten pakken en in- of uitlopen op je concurrenten."

"Een overwinning tegen een concurrent geeft extra veel vertrouwen", vervolgt Ten Cate zijn verhaal. "En juist daar ontbreekt het bij veel van deze ploegen aan. Dat zie je bijvoorbeeld aan FC Dordrecht. Dat voetbalt best leuk, maar wordt vanwege een gebrek aan realisme elke week van het veld geschoten. Daar wordt het spel niet beter van."

"Het verschil tussen de nummers twaalf tot en met achttien is dit seizoen verwaarloosbaar. Die teams ontlopen elkaar amper. En dan geeft het goede gevoel vaak de doorslag. Druk is negatieve energie. Als Go Ahead Eagles morgen van NAC wint, staat de club vijf punten voor. En dat is in deze fase van de competitie toch al heel veel bij gelijkwaardige clubs. Vijf punten geven je lucht", aldus Ten Cate.