De Boer: Ik kreeg een speler terug die wist dat het zíjn jaar moest worden
"Ik vergelijk hem wel eens met Christian Eriksen"

De Boer: "Ik kreeg een speler terug die wist dat het zíjn jaar moest worden"

22-11-2014 10:19
1

Het is geen geheim dat Frank de Boer een van de grootste bewonderaars van Lucas Andersen is. Waar veel trainers al lang waren afgehaakt, daar geeft de Ajax-coach het talent alle vertrouwen.

De Boer beaamt wel dat het er een keer moest uitkomen bij Andersen, want ook zijn geduld raakt natuurlijk een keer op. "We hebben Lucas verteld dat hij aan zijn fysiek moest werken", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat is gebeurd. Aan het begin van de voorbereiding kreeg ik een speler terug die wist dat het zíjn jaar moest worden. Wilde hij de volgende stap maken, dan moest hij sterker worden en ook de juiste keuzes maken in de versnelling die hij maakt."

Dat harde werken legt Andersen voorlopig geen windeieren. De Deen begon al negen keer in de basis, maar hij is er nog niet. "Hij heeft snelheid, gekoppeld aan techniek, scorend vermogen en overzicht. Een vrij complete speler, bij wie nu het rendement omhoog moet. Ik vergelijk hem wel eens met Christian Eriksen, maar dan avontuurlijker in aanvallend opzicht. Bij Chris duurde het ook even voordat de assists en de doelpunten kwamen. Daar moet Lucas nu naartoe", aldus De Boer over de twintigjarige Andersen, die zaterdagochtend al een uitzonderlijk talent werd genoemd.