Ajax heeft toptalent: Enorm veel klasse, nu moet hij de volgende stap zetten
Stranger bij Ajax: "Er lopen bij Ajax genoeg baasjes rond"

Ajax heeft toptalent: "Enorm veel klasse, nu moet hij de volgende stap zetten"

22-11-2014 08:38
8

Lucas Andersen lijkt bij Ajax eindelijk zijn belofte in te gaan lossen. De frivole middenvelder werd altijd al veel talent toegedicht, maar lang kwam dat er niet uit. "Ik heb hem vaak moeten opvangen", zegt Alfons Groenendijk. 

Andersen oogt introvert, bijna verlegen, en dat leek hem op het veld dwars te zitten. "Maar hij is wel volledig zichzelf", zegt Kenneth Perez over de presentatie van zijn landgenoot, die zich laat fotograferen in vintagekleding met zijn kleine hondje in de armen. "Gek van oude dingen, heel erg eigen. Een zachtaardige persoonlijkheid. Eigenlijk een stranger in de voetbalwereld."

"Er lopen bij Ajax genoeg baasjes rond die een uitstraling hebben alsof ze de Champions League hebben gewonnen", vult Groenendijk aan. "Lucas heeft dat niet. Geen enkele verbeelding, maar alles behalve onzeker. Hij weet wel degelijk wat hij wil." Voor Andersen breekt in dat kader een belangrijke periode aan.

"Lucas kan tegenstanders passeren alsof ze er niet staan, zó stijlvol. Zo'n uitzonderlijk talent past bij Ajax. Maar hij kwam ook geregeld geen lantaarnpaal voorbij", zegt Perez. "Frank de Boer heeft altijd gezegd dat de klasse ervan afdruipt. De club heeft ook nooit getwijfeld aan zijn kwaliteiten, maar het moest er wel een keer uitkomen", aldus Groenendijk.

"Ajax moet ook het gevoel hebben gehad: gaat het'm worden of niet. Op het middenveld is hij nog kwetsbaar in grote wedstrijden. Hij heeft zijn kans gepakt. Nu zal hij de volgende stap moeten maken en vaker beslissend worden", aldus Perez over zijn landgenoot, die dit seizoen één keer scoorde en nog geen assist gaf.